Instruktörer

 

På denna sida hittar du information om vilka instruktörer vi har i klubben.

Huvudinstruktörer

Viktor – Shidoshi, 8 dan, träningsansvarig

Viktors mentor är Thomas Franzén (15 dan) från Stockholm, och han hämtar mycket inspiration från träning med Thomas och de andra instruktörerna i Bujinkan To Nan Dojo. Han åker regelbundet till Japan för att träna med Soke Hatsumi och hans äldsta elever. Han har även tränarerfarenhet från andra idrotter. Innan han hittade Bujinkan tränade han fotboll, basket och innebandy, och gillar även slalom och simning. Han har bl.a. studerat filosofi i Luleå och Stockholm, och undervisar och forskar nu vid LTU.

Teodor – Shidoshi, 7 dan

Teodor tycker speciellt mycket om taijutsu- och fallträning. Han tränar dels för den fysiska biten, men också för att det finns många spännande intellektuella utmaningar i träningen. Teodor är doktorand i filosofi vid LTU och gillar också att spela fotboll, dansa och spela piano.

Ylva – Shidoshi, 6 dan

Ylva har tränat Bujinkan sedan 2004. Innan hon började träna Bujinkan tränade hon gymnastik i 12 år. Hon är nu huvudansvarig för akrobatikträningen i klubben. Ylva började träna för att hon tyckte att träningen verkade spännande och ville gärna prova på något nytt. Nu är träningen en självklar del av hennes vardag och hon planerar att fortsätta träna Bujinkan resten av sitt liv eftersom hon tycker att det är så roligt och utvecklande på alla möjliga plan. Hon är doktor i pedagogik, verksam vid LTU. Vid sidan av studier och Bujinkan målar, komponerar, sjunger och spelar hon musik.

Caroline – Shidoshi, 6 dan

Caroline ser många skäl att träna Bujinkan, bl.a. för den effektiva självförsvarsträningen, det roliga sättet att regelbundet motionera, och för att Bujinkan ger både mental träning och avkoppling. På senare år har hon fokuserat mycket på ”basics”, såsom kamae och taijutsu. När Caroline inte är i dojon umgås hon med familj och vänner, och är gärna ute i naturen.

Övriga instruktörer

Mikael – Shidoshi, 7 dan

Mikael har tränat Bujinkan sedan 2003. Han började träna tack vare ett intresse av arten sedan långt tillbaka, och fortsätter att träna eftersom det helt enkelt är roligt, utvecklande och att det alltid finns saker att förbättra och lära sig. Förutom Bujinkan ägnar han sig bland annat åt forskning och utveckling inom datateknik. Som instruktör brukar han instruera och hålla pass lite då och då. Mikael åker på läger ca 5–6 ggr/år och besöker årligen Japan för att träna.

Christer – 3 dan

Christer har tränat Bujinkan sedan 2001 men startade tidigt i livet med att träna judo för Gerhard Gosen. Christer är klubbens ansvarige för juridiska frågor och de juridiska aspekterna av självförsvar.

Marcus – 1 dan

Marcus började träna Bujinkan Budo Taijutsu hösten 2007, men har sedan 2003 tränat militär närkamp. Det viktiga gällande självförsvar är enligt Marcus att vara en bra löpare, så att det går att springa ifrån någon som angriper. Går inte det så gäller det att vara bra på att prata så att möjlighet ges att springa därifrån. Om nu inte det ens är möjligt, så är det bra att kunna skydda sig själv tills det går att ta sig ut situationen. Det är därför som pacifisten Marcus tränar på olika sätt att försvara sig.