Om träningen

 

Alla som tränar i klubben är delaktiga i träningen och tar ansvar för sin egen och därmed även andras träning. Vi tränar alla i vår egen takt, gör så gott vi kan för att utvecklas och för att ha roligt – utifrån våra förutsättningar. Det betyder att olika utövare ibland tränar på ganska olika sätt, något som vi ser som en fördel och styrka.

För oss i Bujinkan Dojo Luleå är det väldigt viktigt att alla som tränar har roligt och trivs med sina vänner i klubben. Vi arbetar hårt med detta. Därför försöker vi skapa en stämning som möjliggör utveckling och framsteg. Och så har vi väldigt kul!

Ingen träning är den andra lik, detta eftersom Bujinkan är så innehållsrikt och improvisation och kreativitet är viktigt i träningen. Ändå lär man sig grundprinciperna om man har tålamod, eftersom de finns med i all träning. Genom att studera många olika situationer och tekniker lär sig utövaren att anpassa sig till i stort sett vilka situationer som helst. Vad som helst kan hända – det är hur vi möter det som spelar roll.

Alla som har fyllt 15 år är välkomna att träna. Kontakta oss för mer information.